Coronavirus COVID-19

Laatste update 16 maart 2020 - 15:25

Beste gast,

Marinaparcs volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. We willen dat u met een gerust gevoel aan uw vakantie kan beginnen en een leuk verblijf bij ons heeft. Met de hele sector staan we in contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Wij volgen hun adviezen strikt na. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu(RIVM).

Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus op uw vakantie.

Algemene situatie

Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Nederland, en dus ook ons bedrijf en onze omgeving, zijn niet ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Dus u kunt gewoon een vakantie bij ons houden. Hoewel onze accommodaties in gebieden liggen waarvoor geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden, nemen we conform de richtlijnen van het RIVM bijkomende maatregelen die uw goede gezondheid beschermen, risico’s vermijden en u ontzorgen. We hopen dat u daardoor van een fijne vakantie zal genieten.

Annuleren en omboeken

Hoe gaat Marinaparcs om met annuleringen m.b.t. het corona virus?
Verblijven tot 6 april
Wanneer u een verblijf heeft geboekt in de maand maart kunt u deze verzetten naar een andere periode. Mocht er prijsverschil zitten tussen de huidige en nieuwe periode wordt dit verrekend. Wanneer u uw boeking wilt annuleren gelden de algemene annuleringsvoorwaarden en/of voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Annuleren en/of verzetten kan per email via info@marinaparcs.com. Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel wat langer dan u van ons gewend bent.

Verblijven na 6 april
Vanuit de overheid zijn er nog geen berichten gekomen die een reden tot annuleren en/of verzetten van de boeking geven. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten er berichten vanuit de overheid komen die betrekking hebben op de periode na 6 april, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Ik wil omboeken/annuleren/…. Kan dat?
U bent van harte welkom op onze parken. Onze accommodaties liggen in gebieden waarvoor geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Om uw goede gezondheid te beschermen, risico’s te vermijden en u te ontzorgen, hebben wij achter de schermen bijkomende maatregelen genomen. Indien u uw vakantie vanwege het coronavirus toch wil annuleren of wijzigen, hanteren wij de geldende voorwaarden.

Kan ik mijn verblijf annuleren en hiervoor mijn annuleringsverzekering inschakelen?
We zouden het erg spijtig vinden dat u uw vakantie zou annuleren terwijl er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden voor de regio’s waar onze accommodaties liggen. Mocht u uw verblijf willen annuleren en hiervoor uw annuleringsverzekering willen inroepen, raden wij u aan vooraf contact op te nemen met uw verzekeraar. De voorwaarden verschillen namelijk per verzekeraar.

Omboeken
Vanwege het coronavirus hebben we een aanpassing gedaan in de voorwaarden voor het wijzigen van de boeking. Vanaf heden is het ook mogelijk om binnen 28 dagen voor vertrek de boeking te wijzigen, maar wel voor een verblijfsperiode in 2020. Het totaalbedrag van de boeking blijft gelijk of wordt hoger. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaalt u het verschil extra.